Valkoista pitsiä

Heinäkuun viimeisenä minä mattimyöhänen esittelen toukokuussa valmistuneen neuleen. Kevät innoitti neulomaan valkoista pitsiä - nyt taas puikoilla loppusilausta odottelee musta pitsinen tekele. Muuten täällä on kulutettu aikaa uiden ja marjastaen. Muutama koru, nappeja ja pinnejä sekä betoniaskarteluakin on tullut tehtyä, niistä tulevina päivinä. Konevanhukseni ei oikein tahdo kestää kuvien lataamista ja on hidas kuin mikä. Ja minä taas en jaksaisi kesällä kuluttaa aikaani sellaiseen. Mutta eiköhän noistakin askareista dokumenttia saada, kun ryhdistäydyn ja lataan kameran sisältöä ajan kanssa ja kärsivällisesti.

Ystäväni vietti omenankukkien vielä kukkiessa lakkiaisiaan ja tein hänelle käytännöllisen lahjan (silityslauta :) lisäksi jotakin omin käsin; kesänkeveän huivin.

Ohje oli helppo ja nopea neulottava. Pehmeää ja hyvin puikoilla soljuvaa lankaa kului alle vyyhdillinen ja lopputulos on ilmava ja herkkä. Toivottavasti huivi on päässyt tai pääsee juhlimaan ystäväni kanssa vielä monta juhlaa.

(kuvat toukokuulta, tällä hetkellä likaista valkoista aitaa peittää villiviinit ja vadelma.)


ANNIS
Lanka: Cascade heritage silk, alle 100 g
puikot: 5 mm, 6 mm


8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kaunis huivi!!! Tuota mallia olen ihastellut ja kerran jo aloittanutkin mutten oikein ollut sinut englantilaisen ohjeen kanssa... Pitäisi vain kärsivällisesti suomennella... Mutta nyt tuolta löytyi tämä ohje suomennettuna, pitää kokeilla syksymmällä tehdä! =)

kewa kirjoitti...

Tosi kaunis ja herkkä huivi, niin tasainen työnjälki, ihan kun teollisuuskonella tehty!

Zelda kirjoitti...

Aivan mahdottoman kaunis:) Hmm.. en ajatellutkaan tuota lankaa tähän, mutta sehän toimii todella hyvin:)

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis huivi. Milloinkahan minä saan oman Anniksen puikoille.

Emma kirjoitti...

Ihana, silkin himmeä kiilto on niin kaunis...

Marjukka kirjoitti...

Kaunis huivi! Lankavalintakin näyttää todella hyvältä. :)

Laura kirjoitti...

hihi, tulin blogisurffailemaan pitkän tauon jälkeen ja tämä on nyt kolmas Annis johon törmään:) mutta edelleen todella, todella kaunis! ja valkoinen on ihanan ajaton...

ArualMaria kirjoitti...

Hyvä lankavalinta, ihanan kevyen ja pehmoisen näköinen Annis!