askartelua ja kesämuistoja

Annin kanssa polkaistiin helteillä käyntiin betoninvalajaiset. Säkillisestä betonia saatiin aikaan muutama iso, arviolta viisi tai kuusi pienempää lehteä ja kaksi ruukkua. Ruukut valettiin kahden muoviruukun väliin ja lehdet öljyttyjen raparperin lehtien päälle.

Homma oli hauskaa ja kauniit ruukut koristavat nyt etupihaani. Laitoin niihin ensin ulkosyklaameja ja syksymmällä vaihdan vuoroon hehkuvia kanervia. Isoin ruukuista on vuosia sitten hankittu ostoruukku, joka sopii saumattomasti käsintehtyjen kylkeen.


Lehdillä ei vielä ole oikeaa paikkaa, vaan ne odottelevat etupihalla loppusijoitustaan.
Isomman lehden sisällä on raudoitusverkkoa, joten sen tulisi kestää astumistakin.


Nyt kun ilmassa on jo hienoinen loppukesän kirpeys, on ihanaa katsella kesäkuvia ja ajatella ilolla helteiseen aikaan poimittuja marjoja pakkasen uumenissa. Olen myös jo vilkuillut villalankojen perään ja pistänyt muutaman talvineuleen mallin "korvan taakse". 

10 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Upeat ruukut ja lehdet olette saanut aikaiseksi ja kuvat ovat todella kauniit!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kesäisiä valoisia kuvia!
Nähdään viikonloppuna!
- äpi -

Koo kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kuvia!
Noi betoniin valetut raparperinlehdet on ollut minunkin To do-listalla jo muutaman vuoden, jos vaikka sitten ensi kesänä... =)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Oih, miten ihania kesäkuvia! Ja kiitos vinkistä betoniruukkujen suhteen, ovat tosi hienoja! Pitää joskus kokeilla, vaikka minulla on piharuukkuja varastossa "riittävästi" (säilytän, jos joskus sen kasvihuoneen saisin).
Betoniruukuissa kaikki kukat ja kasvit näyttävät kauniilta.

Nana kirjoitti...

voi, kunpa meillä olisi pakastin!! voisin kanssa säilöä kesää :) ihanat nuo lehdet. oliko niitä kuinka hankalaa tehdä?

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Nana: Lehtiä oli ihan helppo tehdä; öljyttiin ruokaöljyllä lehden pinta, betonimassaa päälle ja lehden kokoinen verkko betonikerrosten väliin. Sitten vaan odottelemaan kuivumista. Me annettiin näiden kuivua varmaankin kaksi viikkoa. Kokeile ihmeessä :)

Liisa kirjoitti...

Aivan ihania kesäkuvia, noista betonitöistä puhumattakaan! Aivan upeita.

Täällä salavihkaa lueskelen taustalla, mutta nyt päätin jakaa Aurinkoisuustunnustusta blogissani, ja sinun blogisi pääsi ehdottomasti listalle. :)

Ninnu kirjoitti...

Aivan ihana on tuo kuva, jossa on koirasi! Hienoja betonlehtiä olet tehnyt.

Katri kirjoitti...

Tosi hienoja ruukkuja. Lehtilaatat on itselläkin ollut tehtävien listalla, mutta kaikkeen ei riitä aika. Nuo näyttää sen verran mukaville, että pakko kai ryhdistäytyä.

Anonyymi kirjoitti...

blogissani on jotakin sinulle!