Sittenkin ompeluksia

Sain viettää ihanan talviloman, mutten saanut aikaiseksi viimeisellä edellisen postauksen tunikaani, enkä ostettua vetoketjua kanssa-asujan takkiin. Toinen pitsisukka on kuitenkin valmis ja toinen hyvässä vauhdissa. Ompeluksia ja kankaanpainantaa on sentään esiteltävänä.
Nämä tunikat tein jo talvemmalla ja olen käyttänyt niitä tosi paljon. Kaavana vanha, hyväksi todettu tuttavuus. Ja jälleen tuli niitä mukavuusvaatteita.

 Kaava: SKK 4/2010 muokattuna
 koko: 38
petrooli trikoo on Eurokankaan palalaarista vuosia sitten hankittua
ja apilakangas Metsolasta


Annin kanssa pidettiin pienimuotoiset painajaiset Ruotsin Panduro Hobbysta hankittujen sabluunien kanssa. Harmi, ettei mulla oo yhtään tunnelmakuvaa itse painannasta - painoimme seulan kanssa ja sen verran haparoivaa oli aluksi, että apukäsiksi tarvittiin jokainen villapadan pikkunainen :) Anni sentään nappasi yhden kuvan keskittyneestä toiminnasta. Yhdessä painettiin pitsiä bambujoustikseen ja niistä syntyi fiinejä tiskirättejä. Lisäksi painoin pariin trikoopaitaan piristystä; vanhoja avaimia toiseen ja talvinen puu toisen paidan selkään.
Olen ollut vähän laiska esittelemään sisältä tätä kotiamme. Haluasin kyllä innolla esitellä rakkaita nurkkia, mutta kun täällä on vielä niin moni paikka rempallaan. Vanhassa omakotitalossa se kuitenkin taitaa olla enemmin sääntö kuin poikkeus, joten esitellään siis niitä nurkkia, jotka ovat kuvauskunnossa.

Tässä ompelunurkkaukseni, josta saan paljon iloa aina sitä katsellessani tai käyttäessäni. Kanssa-asujan Lundiat koottiin matalalle seinälle ja Ikean läpinäkyvät muovilaatikot kiipesivät hyllylle. Nyt kankaat säilyvät näkyvillä, mutta pölyttöminä. Suurta iloa tuotti myös lahjaksi saatu tamminen pöytä, jolle koneet ja ompelukset mahtuvat mainiosti. Nyt kelpaa suristella ja samalla tähyillä pihamaalle.

Samaan huoneeseen sijoittuu myös tietokonenurkkaus ja luvattoman paljon vielä purkamattomia ja selvittämättömiä laatikoita. Jostain syystä näistä ei ole kuvamateriaalia...


9 kommenttia:

MevrouwWalvis kirjoitti...

Ompelunurkkaus näyttää tosi kivalta ja kutsuvalta. Lisää kotikuvia, jookos!

Wiktoriina kirjoitti...

Hienoja on työt, mutta hieno on "työpaikkakin"!!! Viihtyisältä ja tehokkaalta näyttää.

ArualMaria kirjoitti...

Hienoja painatuksia, olispa kiva kokeilla! Ja miten siistin näköinen ompelunurkkaus! Tuossa on varmasti ilo työskennellä.

Neulisti kirjoitti...

Ompelunurkkasi on aivan ihana. Voih, ollapa kokonainen seinä varattuna vain omille käsityötarvikkeille.. :)

Anna kirjoitti...

Tuo ompelunurkkaus on ihana. Haluaisin itsekin saada kankaani ja muut tarvikkeet yhtä hyvin järjestettyä ja esille.

Leena kirjoitti...

Ihania töitä olet saanut aikaiseksi. Tunikaan malliin ihastuinkin jo viimeksi ja yhden olen itsekkin jo aikaiseksi saanut.. Kivan oloinen ompelu paikka sinulla, lisää kotikuvia odotellen!!

Riika kirjoitti...

Aivan ihana tuo tunikamalli! Just tuommosta oon ettinyt! SKK = Suuri käsityö??

Jaana kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Varmasti lisää kotikuvia tulee, kun valon määrä lisääntyy ja nurkkia saadaan kuvauskuntoon.
Riika: oikein päättelit, suuri käsityökerho :)

AnniP kirjoitti...

No hyvä että rätit pelittää, ehkä minäkin joskus saan ne saumuroitua. Oon kyllä aika vihreänä tuosta teidän harrastehuoneesta, pöytä on mahtava ja Toyota niin tyylikäs!