Minne katosi toukokuu..?

Toukokuussa Jaanamaassa vietettiin kesälomaa, juhlittiin häitä ja valmistujaisia, siistittiin pihaa, terassia ja kalusteita, nautittiin lisääntyvästä lämmöstä ja tehtiin vähän käsitöitäkin. Koneelle ei niistä ehtinyt yksikään; taitaa olla ensimmäinen kerta koko blogihistorian aikana, kun kokonaisena kuuna ei tule yhtään merkintää. Mutta ei me sitä surra, kesällä kuuluu olla hunningolla :)

Neuleystävä vietti häitään heti lomani alkajaisiksi ja minä sain juhlia mukana. Juhlahameen seuraksi tein hyvin marinoituneista silkkivilloista simppelin boleron, josta irtosi juuri sopivasti lämpöä viileähköön, mutta aurinkoiseen iltaan.


HÄÄLÄMMIKE
Ohje: two-tone ribbed shrug by Stefanie Japel
omin muokkauksin
lanka: wetterhoff Silvia,
kaksinkertaisena n. 100g
puikot: 4 ja 5 mm

Yhtenä lomapäivänä tehtiin perheporukalla pihahommia ja sain mädän valkoisen ristikkoaidan tilalle kauan haaveilemani heinäseiväsaidan. Mallia otettiin perinteisestä vastaavasta ja isäni vastasi toteutuksesta. Lopputuloksesta tuli parempi kuin uskalsin haaveilla ja olen hurjan tyytyväinen takapihaani. Sain myös toiveideni mukaan toteutetun kasvatuslaatikon salaateille ja yrteille ja aidasta jääneistä ylimääräisistä seipäistä tehtiin vielä kätevä kolmijalka amppelikukalle. Kiitos taas kotijoukoille, kyllä nyt kelpaa!

sateenjälkeistä tunnelmaa


 näillä aloitettiin, nyt laatikossa on lisäksi mangoldia, basilikaa ja kiinansipuliaViimeisen kesälomapäiväni kunniaksi suuntaan mökille saunomaan, uimaan ja nauttimaan hellepäivästä!

10 kommenttia:

Anna-Kaisa kirjoitti...

Voi, onpa kaunis kuva sinusta ja bolerosta. Mekkokin on niin kesäinen ja hempeä.

Millä olette käsitelleet nuo heinäseipäät, kun ne on niin ruskeat? Tosi kivan seinämän ja amppelitelineet olet pihaasi saanut. Kuvista herää monta ajatusta "omaakin" pihaa varten.

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Heinäseipäät on öljytty puuöljyllä, mutta en kyllä osaa sanoa millaisella, kun isäni hoiti tämän(kin) homman...

Leena kirjoitti...

Kiva kun olet tullut taas kertomaan JaanaMaan kuulumisia, kaikenlaista kivaa oletkin saanut aikaiseksi. Hyvää viimeistä lomapaäivää!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis bolero yksinkertaisuudessaan ja toimii hyvin mekon kanssa! Ja aivan upea ja ihana tuo sinun takapihasi kaikkine istutuksineen!! Todellakin saavat teidän kotijoukot olla ylpeitä kädentaidoistaan :) Kuten sinäkin omista taidoistasi, tietty :)
Outi

kewa kirjoitti...

Bolero on todellakin kaunis ja piha on upea!!!

Sini kirjoitti...

Takapiha näyttää upealta ja aita mahtava! Taitava isä sulla :-)

Emma kirjoitti...

Onpa kaunis ja siisti pikku piha, niinkuin bolerokin :)

Vilma kirjoitti...

Voi että osaa olla hienoja seivästelyjä! Aita on aivan mahtava, samoin amppeliteline. Kyllä sun kelpaa kasvatella kukkia ja yrttejä tuolla pihalla.

Bolero ja mekko sopivat huiman hyvin yhteen. Kaunis asukokonaisuus.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Ihania kuvia! Nätti asu ja ihana piha <3

aNNa kirjoitti...

Oon aamun inspiroitunu vanhassa ja tässä uudemmassa blogissasi ..ihan huikeaa kädentaitoa!!! <3 Kiitos kun jaat palasen siitä meillekkin blogin kautta :)