Raitapolvarit

Polvisukat on ihania, lämpimiä ja tarpeellisia hametytölle. Oon vaan niin mahdottoman saamaton sukankutoja. Mutta nyt ehkä tajusin, mistä kiikastaa. Vaikka ihailen taitavia palmikko- ja pitsisukkia, ei oma kärsivällisyyteni riitä sellaisten piipertämiseen sukkiin. Tai siis ainakaan kahteen sukkaan peräkkäin. Kiva ja näyttävä lanka ja simppeli malli taitaa olla se mun juttu sukissa. Tykkään ja molemmat sukat valmistuivat pikaisesti muutaman päivän aikana (siis jo loka-marraskuun vaihteessa tosin).

En ole mikään Noron lankojen fanaatikko, väriyhdistelmät usein kummastuttavat. Mutta tästä sukkalangan värityksestä tykkään kovasti. Lanka itsessään sisälsi ajoittain erittäin paksuja ja tai lähes ompelulangan ohuita kohtia. Eläväistä lankaa siis, onneksi "heikkoja" kohtia ei tullut ainakaan kantapäähän. Mulla oli vain kerä lankaa varattuna ja halusin polvipituiset sukkaset. Joten jos tarkkaan katsoo, niin saattaa huomata, että toinen kantapää ja resori on kudottu havunvihreällä jämälangalla. Näin sain yhden kerän riittämään kokonaisiin sukkiin. Resorin taitteessa on ohut kuminauha estämässä valumista.

Nyt vetäistään sukkahousujen päälle nämä sukat ja lyhytlahkeiset villahousut; taas kelpaa marssia hameessa pakkasen paukkuessakin :)


RAITAPOLVARIT


Lanka: Noro Kureyon sock 100 g
+ pieni nöttönen jämäsukkalankaa
puikot: 2.5 mm


Iloista kolmatta adventtia kaikille!

16 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

No on tosiaan, tällaisiin saattaisi munkin pinnani venyä. Kauniit on värit! Aiheutat nyt kyllä norokuumetta...

Anna kirjoitti...

Tuo on mustakin yksi kauneimmista noro yhdistelmistä. Joskus olen neulonut noroa niin, että olen pätkinyt pois välistä kummallisimman värisimmät raidat.

Mutta hatunnostan arvoinen suoritus noiden sukkien kutominen! Mun kärsivällisyys riittää palmikko tms. sukkiin, mutta noron sukkalankaan ei. En ole saanut lankaa juoksemaan kerän sisältä koskaan ilman suurta taistelua (ja langan selvittämistä).

Kaisu kirjoitti...

Hienot!! Munkin mielestä jotkut Noron värit on hiukan kummallisia, mutta nuo sukkasi ovat tosi kauniit!

Tiina kirjoitti...

Raitapolvarit on niitä parhaita. Nää on kauniit! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivat polvarit !
Kyllä sä nyt tarkenet :)

helena kirjoitti...

Upeat sukat ja näyttävät lämpöisiltä! Minä olen vielä kokonaan välttynyt tuolta Noro-virukselta, mutta ehkä vielä
joskus kokeilen :)

AnniKainen kirjoitti...

helenaa kompaten; täälläkin yksi virukselta säästynyt. Mutta kyllä nämäkin sukat ovat niin mainion näköiset, että mieli tekisi kokeilla. Kuinkahan lanka kestää kulutusta?

Jaana kirjoitti...

Kiitti kaikille!
Mäkään en onneksi kärsi Norokuumeesta, mutta jotkut värit kolahtavat ja sukissa tykkään väreistä, joita en isoina pintoina päälleni haluaisikaan.
Kannattaa kokeilla Noroa sukiksi!

Anna: Mulla lanka juoksi ihan kivasti myös kerän sisältä, vaikka usein saan valmiskerät aina solmuun, jos yritän kaivella lankaa sisäpuolelta. Tuuria taisi olla...
Annikainen: Mä toivon, että kestää, kun mukana on kuitenkin tujaus keinokuitua. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin heikkolaatuinen sukkalanka!

Nasti kirjoitti...

Ompa reippaat! Raitasukkien neulomiseen voi myös jäädä koukkuun... täällä yksi sellainen. Pisti muuten silmään, että tuossa kerässähän ei ole ollut yhtään violettia? Se on ollut suurin syy miksi en oo norosta vielä sukkia tehnyt, koskapa en tahdo ostaa kallista lankaa, jossa kuitenkin on inhokkiväriäni. Mikä on tuon langan värinumero, jos muistat?

Jaana kirjoitti...

Nasti: O-ou, mullakin on jo kahdet eri raitasukat mielessä, katsotaan koukkuunnunko joulun jälkeen näihin. Vyöte oli tallessa (kerrankin), värinumero S236.

Sinikka kirjoitti...

Ihanat polvarit:)

Minna kirjoitti...

Olen neulonut raitapolvarit samaisesta (siis värisestä) langasta, mutta ihan eri näköiset ovat :D Meillä ne tosin päätyivät miehen käyttöön ne minun polvisukkani, ja itse olen edelleen ilman.

Pirkko kirjoitti...

Tosi ihanat sukat! Voitko vielä sen verran yksinkertaistaa tälle neulomisrajotteiselle, että tulivatko nämä siis ihan yhdeltä kerältä? Ilman kikkailuja noiden raitojen saamiseksi? Ja pitääkö sukat oikeasti kutoa noin surkean pienillä puikoilla...? :D Mä luulen että mun surkean sukkasaldon syy on selviämässä!

Jaana kirjoitti...

Kiitti!
Pirkko: Nää tuli yhdeltä kerältä, mutta piti silti neuloa raitoja. Pikkusen siis kikkailua oli. Eli toinen langanpää kaivettiin kerän sisältä ja toinen päältä ja niitä vaihtelemalla tuli tollasta raitaa. Mutta yks kerä riitti. Onhan näitä paksumpinakin onneksi, jos ei toi hammastikkuosasto kiehdo ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, komeat sukat, juurevat värit. Onnittelen polvareista, jollaiset tekisi mieli itsellekin tikutella. Talvenjatketta toivottelen!
t. nimetön neuloja nokialta

liinu kirjoitti...

Onpa mukavan ja lämpimän näköiset sukat! Itsellä ei taas pinna kestäisi, pitää olla joku mallikerta että jaksaa kutoa sen toisenkin sukan...