Talvenvalkeaa villaa

Viime viikon lumituiskujen aikaan viimeistelin talvenvalkean neuletakkini käyttökuntoon. Neulominen päättyi jo lokakuussa, mutta tavoistani poiketen viimeistelyvaihe venyi. Lopulta sain taskut ommeltua ja langanpäät pääteltyä. Kevyt höyrytys sai tällä kertaa riittää tämän rouhean takin loppusilaukseksi.


KERRERA

Ohje: Gudrun Johnston, 
Koko: 34 "
Lanka: Ilo-lanka; 
100 % suomenlampaan villa, 670 g
Puikot: 5 mm


Tästä takista tuli juuri sellainen kun halusinkin. 

Ohje oli nerokas ja hyvin kirjoitettu ja se tekin neulomisen helpoksi ja joutuisaksi. Muokkauksia ei tarvinnut juurikaan tehdä. Ainoastaan reunusten "double garter sts" -neulos ei mennyt mun päähän. Jätin laiskana ja mukavuudenhaluisena taistelun sikseen ja korvasin tuon mutkikkaan reunuksen oikean ja nurjan "makkaroilla". Ohje oli lähes saumaton, ainoastaan taskuissa on ommellut sivusaumat. Tykkään mallista hurjasti, tää on sopivasti rento. Ja muuten ensimmäinen neulomani huppu, joka ei ole muodoton ja valtaisa.

Lanka on Käsityökauppa Ilosta tilattua kolmisäikeistä suomenlampaan villaa kauniissa luonnonvalkoisessa sävyssä. Olen erittäin tyytyväinen lankavalintaani. Hienoja ulkomaan herkkulankoja on kiva käyttää, mutta lämmintä, juurevaa ja lanoliinintuoksuista kotimaista lankaa ei voita mikään. Lanka oli laadukasta ja kohtuuhintaista. Suosittelen. Ainoastaan postikulut lisäsivät tämän takin hintaa; onnettomien sattumusten vuoksi jouduin tilaamaan lankaa kolmena (!) eri kertana.

Takin kiinnityssysteemi on vielä avoin. En ole vielä varma millaisen kiinnityksen haluaisin. Luultavimmin päädyn joko puiseen ns. huivineulaan tai yhteen isoon nappiin ja virkattuun lenkkiin. Tai käytän rintaneulaa nappina. Mutta nyt takki on käytössä ilman kiinnityssysteemiä ja toimii niinkin.

Rakkaasta lapsesta on monta kuvaa (ja ne on ISOJA:), varsinkin kun ihanan pirteä pakkaskeli ja kaunis talvinen auringonpaiste innostivat kuvaajaa napsimaan otoksia yksityiskohdista. Kuvat on otettu Iitin ihanien pihalla, kiitos taas mahtavasta viikosta rakkaille ystäville!


15 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Onpa se kyllä mukavan näköinen neule. Suomalaista villalankaa on kyllä jotenkin kotoista neuloa. Alkaa aina hymyilyttää, kun säikeiden joukosta löytyy oljenpaloja. Onpahan lammas ainakin päässyt lokoisesti makoilemaan pahnoilla. :)

Hyytävän kauniita pakkaskuvia, meinaa tulla kylmä pelkästä katselemisesta. :)

Paula kirjoitti...

Tosi mukavan ja rennon näköinen neule! Ja lämpimän! Tuollaiseen tekisi itsekin mieli käpertyä... :) Kuvat myös on todella kauniit, kirkkaat ja tunnelma aurinkoisessa pakkasessa ihanan neuleen sisällä on hyvin aistittavissa!

Zelda kirjoitti...

Upea ja varmasti lämmin näillä pakkaskeleillä!

Altocumulus kirjoitti...

Ihanan näköinen, toisaalta hyvinkin rento mutta toisaalta miltei juhlava!

Nasti kirjoitti...

Oh, ompas se kaunis! Voin aivan kuvitella langan tunnun ja tuoksun tänne saakka, on taatusti lämmin ja jotenkin juureva :)

Liina kirjoitti...

Ihana! Ja kauniita kuvia :)
Omanikin on viimerutistuksia vaille valmis, nyt taisin inspiroitua :)

AnniKainen kirjoitti...

Tuommoseen takkiin olisi mukava kietoutua, on niin kotoisan ja lämpimän näköinen. Todella kivat nuo makkarareunukset. Mullakin ois tuolla takin verran Pirtinkehräämön harmaata karstalankaa, oikein syyhyttää päästä neulomaan sitä.

siina*k kirjoitti...

Oih, ihanan juureva takki! Todella kaunis ja kantajalleen sopiva.

Emma kirjoitti...

Oi miten ihanan rouhea takki, reunukset ja taskut ja hihansuut ja huppu ja kaikki on mahtavaa :D

Maritta kirjoitti...

Aivan ihana!

taitava tyttö. kirjoitti...

se näyttäis oikein huutavan, että sen sisään täytyy käpertyä kylmänä pakkaspäivänä..tai siis päivinä :).
se näyttää niiin lämpöiseltä!

Pirkko kirjoitti...

Ihana takki ja ihanat kuvat!

Jaana kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Tää on kyllä erityisen lämmin, ja juuri sellainen käpertymisneule. Ja jotenkin tuntuu, että rasvainen villa ois vähän tuulenpitävääkin...

Katjuska kirjoitti...

Ihanan lämpimän oloinen takki! Tunnen lanoliinin tuoksun nenässäni ;-) Tänä talvena ei olekaan vielä ollut kunnon kuvausilmoja, tällä viikolla onneksi saimme nauttia auringostakin.

Pampuliina kirjoitti...

Todella kaunis :)