Joulun lahjontaa, osa 3

Rakasta ja pitkäaikaisinta ystävää halusin muistaa tänä jouluna lämpöisen punaisella neuletakilla. Ei sillä, ettei taitava rouva neuloisi tätä itsekin halutessaan, mutta yleensä hän kuluttaa vapaa-aikansa lapsilleen tehden. Lahjan lisäksi tässä on kiitosta myös ompeluavusta, maittavasta kestityksestä ja ystävyydestä yleensä.

Idea takkiin lähti, kun Anni tuntui tykkäävän vihreästä takistani kovasti. Ja ei suotta, se on ollutkin kovassa käytössä ja palvellut moitteettomasti. Ostin langan Tampereen messuilta ihan vain omaan varastoon, mutta pian se huuteli haluavansa joululahjatakiksi. Tämä takki on vihreäni kanssa lähes identtinen, jopa napit ovat samanlaiset! Ainoana muutoksena tässä on, että reunusten jouste on tehty oikeat silmukat kiertäen. Myös hihat on neulottu vähän napakammiksi, omassani ne ovat hieman löystyneet ja levenneet käytössä.
Toivottavasti on sopiva ja mieluinen. Tätä mallia voin lämpimästi suositella kaikille; kiva ja näppärä tehdä ja ehdoton suosikki päällä!


JOULUNPUNATAKKI

Ohje: Garnstudion mainio ilmaisohje
Lanka: Cascade 220, n.450 g
Puikot: 5 mm ja 4.5mm
lisäksi 8 nappia

13 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ihana lahja! Tuo malli onkin aika kärjessä to-do-listalla, juurikin se sinun vihreä takkisi aina mielessä kun mietin että tähän tarvisi langat :)

Raitalammas kirjoitti...

Ystäväsi ei olisi voinut saada upeampaa lahjaa!

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kyllä on kaunis! Olisin hypellyt riemusta, jos olisin saanut tuollaisen lahjan!

Anneli kirjoitti...

Kaunis neule ja niiiiin lämpöisen näköinen. Ja vielä kun on lämpimällä sydämellä tehty niin..... :)

AnniP kirjoitti...

Ei tarvinne edes mainita että lahjan saaja on onnensa kukkuloilla! Harvoin sitä saa mitään näin arvokasta ja ajateltua! Täydellistä.

Anna kirjoitti...

Kauniin punainen takki. Mä oon myös tykännyt tuosta takkimallista kovasti. Omani on ollut ahkerassa käytössä. Eihän tuosta lahjasta olisi voinut olla tykkäämättä!

Minna kirjoitti...

Vihreään takkiisi ihastuin kovasti, ja kaunis on tuokin. Ihana lahja, harvoin saa tai edes kuulee kenenkään saaneen lahjoja, jotka ovat vaatineet noin paljon vaivannäköä.

Anonyymi kirjoitti...

Voitko kertoa, mikä on tuon Dropsin mallin numero?

Jaana kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Anonyymi: tuossa kuvan alla on linkki suoraan ohjeeseen, mallin numero on SA-056.

annika. kirjoitti...

Tästä takista olen haaveillut jo pitkään, mutta nyt aloitin elämäni ensimmäisen villapaidan vähän simppelimmällä ohjeella. Jos se onnistuu, niin tämä voisi olla syksyllä vuorossa.. :)

Unknown kirjoitti...

Moi!
Villatakki on aivan ihana samoin väri. Innostuin kutomaan takkia itselleni, kun olin lukenut ohjeet enkä pitänyt niitä liian hankalan tuntuisina.
Olen neulonut jonkin verran ja ymmärrän kohtuullisesti ohjeita, mutta nyt tuli kyllä kohta johon tarvitsen ainakin varmistusta että ymmärsin oikein. Teen takkia S-koolla.
Kun työn pituus on 10 cm, kavenna kummankin merkkilangan molemmin puolin (= 4 kavennusta) 9-9½-10-10½-11-11½ cm välein 3 x 1 s = 147-161-175-191-211-233 s. Kavenna neulomalla 2 s oikein yhteen. Jatka neulomista kunnes työn pituus on 33-34-35-36-37-38 cm.

Ensimmäiset kavennukset olen tehnyt, mutta tarkoittaako tuo 9 cm välein 3 x 1 s, seuraavaa kavennusta kun olen neulonut 9 cm lisää pituutta, kavennetaan 3 x 1 s. Vai pitäisikö kavennukset tehdä samalla kerroksella 9 cm välein?

Tämä on ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta olisin tosi kiitollinen vastauksesta.:)

Jaana kirjoitti...

Seija:
Tuo tarkoittaa, että teet 9cm välein samanlaiset kavennukset kuin olet jo kerran tehnytkin. Ja siis toistat tällaiset kavennuskerrokset kolme kertaa, aina 9 cm välein. Eli kavennus, neulo 9cm, kavennus, neulo 9cm jne...
Toivottavasti auttoi :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos vastauksesta!
Näin vähän aattelin, mutta epäusko omaan ymmärrykseen iski:)