Rentoa sunnuntaita

Täällä vietetään rentoa sunnuntaita; minä neulon ja ompelen vuoronperään ja rakas 13-vuotias mummelini kääntää kylkeä sohvalla :) Ihanaa olla vapaalla ja tehdä vaan niitä mukavia juttuja.


Nastin (= nainen, jonka jokaisen neuleen haluaisin omia itselleni!) inspiroimana neuloin itselleni silkistä ja alpacasta keepin/kaulurin. Oikein lämpimältä tuntuu ja ohuena käy myös kevättakin alle. Mun vaan pitäisi muistaa, että vaikka kestän villaa kaulallani karkeanakin, alpacan hienot "karvat" kutittavat vietävästi. Toivottavasti pystyn käyttämään tätä...

Tein yläosaan täysimittaisen nappihalkion, joten kauluria voi pitää myös auki. Yritin tehdä näkymättömät  raidanvaihdot (joggles stripes) ensi kertaa. Väri vaihtuu kyllä "saumattomasti", mutta langanvaihtokohta kiristää. Kuvassa näyttää kuin siinä kohdalla olisi sauma. Mut, ei me pienistä nyt välitetä, ens kerralla sitten paremmin...


SILKKIALPAKKA

Ohje: Hanna Leväniemi 
Lanka: Jaipur silk fino, n.100g
Hjertegarn exclusive alpaca, n. 100g
Puikot: 3 mm

 Mulla ois hirmuinen into neuloa vielä pipo tai kaksi, kaulahuivi/tuubi ja säärystimet. Toisaalta kuitenkin mieli on jo keväässä ja kesässä. Otin jo pienen varaslähdön kesään ja ostin hurmaavan kukkamekon. Katselen sitä päivittäin ja haaveilen lempeistä kesätuulista. Onneksi kesään on kuitenkin vielä hetki aikaa, niin ehdin talvineuleiden jälkeen tehdä tämän kaveriksi jonkun kivan boleron...

14 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Tiiätkö Jaana, olen aivan samaa mieltä SINUN neuleittesi suhteen! Ja tuo mekkonenkin kelpaisi heti tähänkin osoitteeseen. Tosi kivaa tulla sun blogiin kun voi aina olettaa että jotain hienoa sä olet taas tehnyt :)

tuijam kirjoitti...

Meillä nuorempi lapsista ei suostu laittamaan paljaaseen jalkaan Dropsin alpakkalangasta neulottuja unisukkia. Kuulemma kutittavat liikaa. Isompi lapsista ei ole moista valitellut. En ole tiennyt miten tuohon kutittamiseen suhtautua, mutta kun sinäkin sanot niin pakko se on uskoa että toisia se kutisee.

Laura kirjoitti...

onpa ihanan lämpöisen näköinen kauluri! tavallaan harmi että megapakkaset meni jo:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuttua tuo kiristäminen, kun käyttää "nostettua" raidanvaihtoa. Itse suosinkin nykyään sitä, että aloitan ja lopetan raidan yhtä silmukkaa aiemmin kuin kerros todellisuudessa vaihtuisi.

Sitten kun laittaa vaihtumiskohdan langanpäät keskenään napakasti solmuun, jää kohta suhteellisen huomaamattomaksi. Hiukkasen se vaihtumiskohta silti "hyppää", mutta toisaalta ei kyllä kiristä neuletta.

Mitenkähän muut näitä raitoja tekevät?

Anonyymi kirjoitti...

Meneeko tuommonen keeppi hyvin takin alle? Mietin vaan että millanen efekti tulee kainalon kohdalle kun änkee kädet takinhihoihin. Vai pitääkö tuo jotenkin keriä ylös kaulurituubiksi takin alle laitettaessa?

Hanilo kirjoitti...

Sulla oli niin ihanan tunnelmallinen ulkoasu siellä vanhassa blogissa, miks oot vaihtanu tylsään valkoiseen?

Emma kirjoitti...

Voihan sitä kevään tullessa neuloa vaikka puuvillaisia pipoja ;) Hauska kauluri ja suloinen mekko!

Jaana kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Tuijam: Mulla on ollut aina kutitussuhde alpacaan ja mohairiin. Mutta tosiaan, karkea villa ei ärsytä lainkaan niin paljoa.

Käsityönopettaja: kiitos vinkistä, pitänee kokeilla ensi kerralla tuota konstia...

anonyymi: Mulla tuo menee takin alle ihan kivasti, kun nostan hieman "helmoja". Tuo on kuitenkin melko ohutta neulosta. Pari senttiä lyhyempi mitta ei toki olisi haitaksi...

Hanilo: Halusin hetkeksi vähän selkeämmän ja raikkaamman pohjan, mutta olen itsekin alkanut kaivata tänne vähän väriä. Katsotaan, tuoko kevät taas vihreät sävyt tullessaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi mistä tuo ihana mekko on? Kaulurikin on upea, kauniit värit:)

Jaana kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos, mekko on ihan tuiki tavallisesta Seppälästä...

M.Orvokki kirjoitti...

Kaunista jälkeä! Tuo mekkonenkin on raikas. Ei kun kevättä odottelemaan...

Jokke kirjoitti...

Tuo neule on varmasti aivan uskomattoman pehmeä.

Slidersystems kirjoitti...

Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's a very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting.
Sliding Wardrobe Systems
Fitted Wardrobes
Hinged Wardrobes
Hinged Wardrobes Doors
slider wardrobe

IICE Indore kirjoitti...

I'm without a doubt satisfied to say it’s an thrilling publish to study. i examine new facts out of your article, you are doing a awesome mission.you could test our offerings
autocad training in indore
php training in Indore
web designing training in Indore
Digital marketing training in Indore
graphics designing training in indore
Java training in indore